Toolkit onderwijs


Jongerenambassadeurs leidt jongeren tussen de 14 tot 27 jaar op tot volwaardig Jongerenambassadeur. Gedurende 4 tot 6 maanden buigen zij zich over vraagstukken van een maatschappelijke organisatie, bedrijf of overheid aansluitend bij hun interesses. In deze periode leren zij onder andere presenteren, adviseren en feedback geven én wordt hun advies opgevolgd. In deze toolkit vind je tools om alles om Jongerenambassadeurs bij jouw onderwijsinstelling te introduceren!

icon vink

Ik wil mijn collega’s overtuigen Jongerenambassadeurs bij onze leerlingen te introduceren.

icon vink

Om zo veel mogelijk leerlingen te inspireren om mee te doen, is het handig je collega-docenten of het bestuur van je school te vertellen over het project. Breng je collega’s op de hoogte met de presentatie of luister waarom Remco Vogel, rector van het Maerlant-Lyceum in Den Haag, het belangrijk vindt dat zijn leerlingen Jongerenambassadeurs worden.

chevron upInformatie inklappen
icon vink

Ik wil Jongerenambassadeurs koppelen aan het reguliere onderwijsprogramma

icon vink

Jongerenambassadeurs kan een mooie aanvulling en versterking zijn van het reguliere onderwijsprogramma en de onderwijsdoelen. Er zijn verschillende manieren om Jongerenambassadeurs te koppelen aan het onderwijs zodat het voor jongeren van nog grotere meerwaarde is!

chevron upInformatie inklappen
icon vink

Ik wil een extra aanspreekpunt voor Jongerenambassadeurs op mijn onderwijsinstelling

icon vink

Vanuit Jongerenambassadeurs krijgen de jongeren een Jongerencoach aan wie ze alles kunnen vragen en met wie ze kunnen sparren. Ook op school of de onderwijsinstelling is het handig als de jongeren een aanspreekpunt hebben voor Jongerenambassadeurs. Deze docent kan bovendien de activiteiten rondom Jongerenambassadeurs coördineren op school.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • De coördinator is aanspreekpunt van de jongeren én van Jongerenambassadeurs
 • De coördinator promoot en faciliteert het project op school.
  • Promoten van Jongerenambassadeurs bij andere collega-docenten
  • Coördineren van de mogelijkheden binnen de roosters van de leerlingen om het project te pitchen door Jongerenambassadeurs.
  • Ophangen van posters op school
  • Aanspreekpunt voor leerlingen bij overlap van Jongerenambassadeurs-inzet en schoolroosters
 • De coördinator kan ouders inlichten over het project.

Meer weten over het project en de Jongerencoach?

chevron upInformatie inklappen
icon vink

Ik wil leerlingen overtuigen jongerenambassadeur te worden.

icon vink

Je kunt je leerlingen op verschillende manieren inspireren en overtuigen om als jongerenambassadeur aan de slag te gaan. Zo kun je ons vragen op jouw school te pitchen, kun je een presentatie geven en posters ophangen. Hieronder hebben wij een aantal tools voorhanden om je op weg te helpen. Daarnaast is het natuurlijk ook handig om ouders te informeren over de mogelijkheden voor hun kind om Jongerenambassadeur te worden.

chevron upInformatie inklappen
icon vink

Mijn leerling wil zich aanmelden.

icon vink

Wat leuk dat een leerling zich wilt aanmelden! Toekomstige Jongerenambassadeurs kunnen zich op verschillende manieren aanmelden:

 • Via het aanmeldformulier op de website: Leerlingen kunnen zich via de website aanmelden voor het project, waarna Jongerenambassadeurs met hen in gesprek gaat over hun interesses en een geschikte plek zoekt.
 • Voor een droomplek via de website: Leerlingen kunnen ook direct kiezen voor een openstaande droomplek. Check wat er beschikbaar is.
 • Via het interesseformulier: Laat een interesseformulier door de klas gaan en stuur een foto of een scan van het formulier op naar Jongerenambassadeurs. Zij sturen de leerlingen vrijblijvend een Whatsapp-bericht met informatie over het project.
 • Via Whatsapp: Leerlingen kunnen zich ook aanmelden door een Whatsapp-berichtje te sturen naar 0618530825.
chevron upInformatie inklappen